ÇORUM / MERKEZ - 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi

(KA 210-SCH)” Erasmus projesi

Okulumuz, ortağı olduğu “DIGI-ABLE- Özel Eğitim öğrencileri için Dijital Erişilebilirlik (KA 210-SCH)” Erasmus projesi kapsamında 18/03/2024-22/03/2024 tarihleri arasında Portekiz’in Porto şehrine bağlı Maia kasabasında yer alan “Dr. Viera De Carvalho Okulu”nda projenin ikinci hareketliliği gerçekleştirildi. Okulumuzu İngilizce Öğretmeni Selda TARHAN, Matematik Öğretmeni Sinan ÜNAL ve Beden Eğitimi Öğretmeni Özcan GENEL’in temsil ettiği hareketlilik beş gün sürdü.

Birinci gün Portekiz ekibinin hazırladığı karşılama programı çerçevesinde yaşları altmışın üzerinde olan yöresel folklor ekibinin gösterisi izlendi. Daha sonra okul öğrencilerinin sergilediği gösteriyle güne devam edildi. Ardından yöresel lezzetlerin sunulduğu bir ikram gerçekleştirildi. Gün içerisinde okul tanıtımı yapılarak okulun tüm bölümler gezdirildi. Okulda verilen eğitimler hakkında brifing verildi. Fiziksel ve zihinsel engelli öğrencilerin bulunduğu bir sınıfta “Snoezelen” odasında etkinlik gerçekleştirildi. Günün sonunda Makedon ekibin sunumu gerçekleştirildi.

İkinci gün Portekiz, Makendonya ve İspanya ekibiyle beraber Porto şehri gezildi. Tarihî ve kültürel açıdan şehrin tanıtımı yapıldı.

Üçüncü gün Genially, Araword, Pictoselector ve Wordwall uygulamalarıyla workshop yapıldı. Otistik öğrencilerin bulunduğu bir sınıfta psikolog eşliğinde çocukların sosyal gelişimlerini artırmak için yapılan ders, uygulamalı olarak gösterildi.

Dördüncü gün Porto’nun Aveiro kasabası gezildi.

Beşinci gün Maia kasabası yerel yerel yetkililer tarafından sertifikalar verildi. Portekiz ekibinin organize ettiği veda yemeği ile hareketlilik sonlandırıldı.

Proje koordinatörü Selda TARHAN bu hareketlilikte başarılı ve verimli bir çalışmanın gerçekleştiğini karşılıklı bilgi alışverişinin, eğitimde kullanılan dijital yöntemlerin, özel eğitim gerektiren çocuklar için yapılan çalışmaların ve de kültürel faaliyetler ortaklara çok şey kattığını belirtti.

28-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-202428-03-2024

Yayın: 28.03.2024 - Güncelleme: 28.03.2024 10:09 - Görüntülenme: 138