ÇORUM / MERKEZ - 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi

May

Sabah birlikte dünyada 66 Türkiye'de 4 adet bulunan altın rafinerilerinden biri olan Ahlatçı Altın Fabrikası'na ziyarete giden öğrenci ve öğretmenler Türkiye'nin en önemli iş kadınlarından biri olan Yağmur Ahlatçı ile tanışma ve söyleşi fırsatı buldular.

May

Sabah Alaca ilçesine doğru yol alan misafirlerimiz ve okulumuz görevlileri Alacahöyük Ören Yeri ve Alacahöyük Müzesi'nde Hititler döneminden kalan kalıntıları inceleyerek keyifli vakit geçirdiler.

May

ÇARŞAMBA BAHAR ŞENLİKLERİMİZ..  VE AKŞAM SERTİFİKA TÖRENİ..

KAPADOKYA ZİYARETİ

May

Pazartesi günü Erasmus+ Gender Inequality In Schools projesi kapsamında İtalya, İspanya, Bulgaristan ve Osmaniye'den okulumuza gelen öğrenciler ve öğretmenler coşkulu bir şekilde karşılandı.

May

Erasmus+  projesi kapsamında İspanya,İtalya, Bulgaristan ve Türkiye'den gelen katılımcılarla İngilizce öğretmeni Selda Tarhan önderliğinde Ahlatçı altın fabrikası ziyaret edildi. Yağmur Ahlatcı Yiğittaşçı tarafından fabrikadaki altın işleme basamakları hakkında detaylı bilgi verilerek; Türkiye'nin altın üretimi ve ihracatı konusunda en üst sıralarda yer alan Ahlatcı Holdingin, 6 farklı sektörde (altın,finans,enerji,sağlık,otomotiv ve gayrimenkul) 4.350 çalışanıyla, Çorum'un istihdam kaynağı olduğunu belirtti. Yağmur Ahlatcı Yiğittaşçı çalışmalarıyla da başarılı Türk İş kadınlarından birisi olduğunu sergilemektedir.

May

Çorum 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus+ "2019-1-ES01-KA229-065694_6" numaralı "Gender Inequality In Schools-GIS" isimli proje ile İspanya, Bulgaristan, İtalya ve Türkiye'nin ortağı olduğu projenin son ayağı Çorum'da gerçekleştiriliyor. Projede tarihî ve kültürel geziler kapsamında Çorum obası ziyaret edildi ve orada pek çok etkinlik gerçekleştirildi. Yöresel İskilip Dolması, Matrak oyunu, Geleneksel Ok atışları, Ebru ve Baskı Sanatı... Buradaki programa  Çorum valisi Sayın Mustafa ÇİFTÇİ ve Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim AŞGIN da teşrif ederek bizleri yalnız bırakmadı...